Топ 5 храни за здрава кожа

Подходящата диета е най-лесният, евтин и безопасен начин за поддържане на здрава и хубава кожа.

И най-добрата козметика, не е ефикасна, без правилен хранителен режим. Ето кои са „любимите храни и напитки” на кожата.

Мазнини, но да не са наситени. Полезни са тези, които се съдържат в рибеното масло, ядките и семената. Те придават на кожата нежен и здрав вид и намаляват риска от екземи. Защитават и структурата на ДНК от увреждания.

Боровинки – съдържат невероятно голямо количество антиоксиданти, които спасяват от вредното действие на свободните радикали и повредите в клетките на кожата. Те са източник на фибри, Витамин С и Е и рибофлавин.

Цитруси – източник на Витамин С за кожата и биофлавоноиди, които усилват действието на колагена и поддържат младежкия вид на кожата.

Зелен чай – ежедневното му приемане действа на кожата по-добре и от най-невероятния крем. Съдържа много антиоксиданти, предпазва кожата от вредното действие на ултравиолетовите лъчи. Богат е на полифеноли, които обезвреждат свободните радикали, както и на Витамин С, Д и К, цинк, рибофлавин, калций, магнезий и желязо. Не само придава на кожата добър външен вид, но действа благотворно дори при сериозни кожни проблеми.

Водата – последна в списъка, но не и последна по важност. Чистата вода е важна част от ежедневното ни меню. Намалява действието на антиоксидантите върху кожата, хидратира я и я поддържа чиста и здрава.