Как да си изберем хладилник

Вероятно няма да излъжем ако кажем, че хладилникът е най-важният кухненски уред в домакинството. Представете си го като господарят на кухнята /вторият след Вас, разбира се/. Спрямо него се нареждат всички останали мебели и именно затова е важно да помислите добре когато го избирате. Тук ще ви подскажем кои са най-важните неща, върху които трябва да наблегнете, когато сте изправени пред този така съдбоносен избор.

Фактори за избора на хладилник

На първо място трябва да знаете къде ще поставите хладилника преди да сте го купили. В зависимост от мястото, с което разпологате, можете да изберете голям, среден или малък хладилник. Тук влияние, разбира се, оказват и нуждите на домакинството. Сам човек има нужда от малък и компактен хладилник, докато за четиричленно домакинство това би било нова форма на мъчение.

На второ място по важност идват отделенията вътре в хладилника. Има ли камера, има ли фризер и колко място заема той са само част от въпросите, които трябва да Ви се въртят в главата. Също така е добре да помислите за вратите на хладилника – от колко имате нужда и как ще се впишат те в кухнята ви. А като сте тръгнали в тази насока е добре да преценитедали имате нужда от екстри като ледогенаратор, електронен дисплей или диспенсър за вода. Имайте предвид обаче, че всяка от тези допълнителни екстри оскъпява съответния модел.

Същото толкова важни, ако не и повече са компресорът и енергиийният клас на уреда. Компресорът е главното действащо лице когато става въпрос за охлаждането, а енергийният клас ще влияе на сметките за тока в следващите няколко години, така че е добре да подходите разумно тук.

В общи линии, това са основните компоненти при избора на правилния за Вас и вашето семейство хладилник.