Фалшиви камери за видеонаблюдение

В последно време много се увеличи продажбата на фалшиви камери на българския пазар. Търсят се фалшиви камери за видеонаблюдение, които са много добра имитация на истинските камери и не могат да бъдат различени от крадците. Правилното разположение на фалшивите камери и използването на качествени ефекти (като мигащи светодиоди, въртене на камерата и др.) е гаранция за предотвъртяване на  много кражби и други нахлувания в личното ви имущество.

Преди на закупите вашата камера е  необходимо да направите проучване какво се предлага на пазара. Важно е и да изберете точният вид фалшива камера. Съществуват много видове, който се предлагат на пазара :

1. Фалшива моторизирана IP камера със сензор за движение – много добро копие на охранителна IP  камера за видеонаблюдение, която има вграден сензор за движение. При регистриране на движение, камерата се движи наляво и надясно и започва да мига червен светодиод. След известно време камерата спира и очаква да регистрира ново движение.

2. Фалшива моторизирана камера за видеонаблюдение – много реалистична камера с вграден сензор  и електромотор за движение. Захранва се с батерии и при работа се върти на дясно и наляво, като много добре имитира работата на охранителна камера.

3. Куполна фалшива камера с IR подсветка за работа през нощта. Притежава сензор за движение и мигащ светодиод. При регистриране на движение светодиода започва да мига постоянно и по този начи респектира крадците.

4. Фалшива камера с мигащ светодиод – не се различава изобщо от охранителните камери и е пълна тяхна имитация. Захранва се с батерии ААА и е в комплект със стойка за монтаж.

След като вече сте избрали вашия модел видеокамера е необходимо да изберете точното място за монтаж. Изберете местата, от които биха влезли крадци и монтирайте вашата фалшива охранителна камера. Избирайте места за монтаж, които са труно достъпни от крадците за бързо „изкубване” на камерата.

Не жалете пари при закупуване на камери за сигурност, те ще се възвърнат многократно при предотвратяване на евентуална кражба от вашия дом, офис, склад и др. Ако спазвате напътствията в тази статия, то ефекта от фалшивата камера ще е като от истинска охранителна камера.

Много често с минимален бюджет за фалшиви охранителни камери се постига много добър ефект. Вие успявате да дърците крадците далече от вашето имущество. Доказано е, че когато забележат охранителни камери много често крадците и вандалите се отказват от свойте намерения, като знаят, че са наблюдавани.

На българския пазар се предлагат разични модели фалшиви камери за сигурност, които не са познати у нас и трудно се разпознават от крадците. Накрая можем да кажем, че фалшивата камера е добра алтернатива на охранителната камера, когато разполагаме с малко пари и искаме да си осигурим спокойствие.