Безшумни вентилатори

Най-лесното спасение от горещините през летните месеци е да ги прекарате на някое прохладно местенце високо в планината. За съжаление обаче, това не винаги е възможно. Затова трябва да намерите начин да се справите с тях у дома или в офиса. Най-лесно това става с помощта на качествен климатик, но по-достъпен и удобен вариант са именно вентилаторите за стая. Кои са основните характеристики на вентилаторите и какво е важно да имате предвид, когато избирате такъв вентилатор, ще разберете от настоящия материал.

Характеристики на стаен вентилатор

Мощността на стайния вентилатор определя неговата реална работа и функционалност. Т.е. вентилатор с по-голяма мощност предполага по-голям обмен на въздуха в стаята и съответно по-качествено охлаждане.

Нивото на шума при вентилаторите е друга основна характеристика, която е важно да прецените, особено ако ще използвате устройството в спалня или в офис. Естествено, няма да ви е приятно ако вентилаторът издава непрестанен силен шум, който да пречи на качеството ви на работа или ви смущава, докато си почивате.

Общоприетата норма за допустими нива на шум при уредите може да варира, но се счита, че излъчване на шум под и около 50 децибела не би трябвало да създава неприятно усещане.

С други думи, всеки вентилатор с по-ниски нива на шум е за предпочитане.

Предлагат се безшумни вентилатори, чиито нива на шум не надвишават 40-45 децибела. Ако ще закупувате вентилатор онлайн, не пропускайте да проверите тази характеристика. В случай, че ще направите лична покупка, просто поискайте от служителите в магазина да включат вентилатора, за да имате възможност да чуете работата му на живо.

Видове безшумни вентилатори за стая

Настолните вентилатори са отличен избор, когато имате нужда да охлаждате малко пространство. Те са компактни и практични. Могат да бъдат поставени на маса, бюро в офис, плот в кухнята, или където ви е удобно. Преносими са и за още по-голямо улеснение може да потърсите модел с USB порт, който дори няма да се нуждае от захранване в отделен контакт.

Вентилаторите на стойка са следващия вариант за охлаждане на стая у дома или на работа. Могат да бъдат местени в която и стая да ви трябват, а също така предлагат възможност за регулиране на височината и наклона. Много от безшумните вентилатори на стойка са оборудвани с въртяща се глава, таймер и още различни екстри.

Последно на вашето внимание ще предложим таванните вентилатори като вариант. Считат се за доста безшумни и имат няколко неоспорими предимства. Едно от тях е че този тип вентилатори се предлагат в страхотни дизайни, които могат да паснат отлично на интериора в дома ви. Много от тях притежават допълнителни екстри като LED осветление например.

Повече за избора на вентилатор вижте на https://www.elis.bg/ventilator-kak-da-izberem/.