Защо базалните зъбни импланти са толкова популярни?

Популярността на базалните зъбни импланти се дължи на факта, че те са сравнително нов продукт на пазара, който помага за възстановяването на частична или пълна липса на зъби. Много специалисти вече публикуваха свои статии в интернет пространството, където обясняват положителните качества на т.нар. BOI импланти, за които ще пишем в тази публикация.

Основното качество на съвременните зъбни импланти е, че те се поставят в кортикалната кост, която се явява като най-твърда. По този начин се гарантира безпроблемното натоварване на зъбите и по-добрата дъвкателна функция. Много пациенти с пародонтоза, диабет или други заболяване вече използвате базалните импланти, за да върнат позабравеното им самочувствие.

Разбира се, за да ви убедим в качествата на базалните импланти, трябва да споменем от какво са направени те. Водещият материал при тях е титаниева сплав, която гарантира надеждността им. Самият дизайн на имплантите е много гъвкав, така че да не позволи на храната да влезе под монтираните протези. Предимствата на BOI имплантите обаче не спират до този момент.

В много случаи базалната имплантология помага на пациентите да се справят с непоносимостта на чуждото тяло. И, докато конвенционалните импланти създават чести проблеми, то базалните се приемат добре от организма и не изискват дълго време за приспособяване. Заради краткия срок на лечение, цената е далеч по-ниска и приемлива.

Без значение поради каква причина страдате от липса на зъби, базалните импланти ще се справят с проблема. Те са налични за пациенти с пълна или частична липса на зъбите, тъй че просто трябва да бъдат приети от вас. Останалото е лесна и бърза оперативна процедура.

В обобщение

По всяка вероятност сме предизвикали интерес у вас, който е свързан с базалните зъбни импланти. Нарочно спестихме най-тънките подробности, понеже те са приоритет на специалистите, които ще ви запознаят с новите начини за имплантиране. По-важното, което искаме да напишем е, че има шанс да се радвате на нови зъби за възможно най-кратък срок.