Таблети за рисуване

Таблетите за рисуване (наричани още графични таблети) представляват устройства, върху които с помощта на специална писалка, вие можете да създавате изображения. Рисуването много наподобява стандартното рисуване на лист хартия, но разликата е там, че при тези графични таблети, самите изображения се показват на екрана на компютъра ви.

Ако се занимавате с графичен дизайн или просто ви харесват по-нестандартни начини за рисуване, това уникално устройство ще ви даде много възможности и ще улесни работата ви. Напоследък, то започна да се използва дори и от татуисти, като им спестява време в изработването на шаблоните за татуировки.

За начинаещите в графичното изкуство и за тези, които биха ползвали такъв таблет чисто любителски, достатъчно е да потърсят малък на размери дигитайзер, който да е лесно преносим и удобен. По този начин ще могат да избегнат риска от грешки, тъй като при по – малка активна площ за рисуване се изисква по – малко движение на ръката.

Професионалистите спокойно могат да се ориентират към таблети с по-голяма активна площ и таива с повече екстри, за да не се чувстват ограничени по време на работа.

Как да изберем графичен таблет?

Има няколко основни фактора, които трябва да имате предвид, когато си търсите таблет за рисуване.

  • Писалката е инструментът с който вие ще работите през цялото време. От голямо значение е как я усещате в ръката си и дали ви е удобна. При всички положения проверете именно това преди да вземете решението си.
  • Разделителната способност е от значение за качеството на изображенията, които ще получавате. Колкото е по-висока тя – толкова по-добри изображения ще имате.
  • Чувствителността определено не е за пренебрегване. Тя се измерва в нива. Това са нивата на натиск при самото рисуване. Тук също е добре да следите за максимално високи нива, за да имате по-естествени изображения.
  • Цената също е важен фактор, но вие трябва да се водите основно от личните ви потребности.

Повече информация за избор на графичен таблет в материала на колегите от Modsbg.com.