И Vivacom стартира 4G мрежа

4G мрежата на VIVACOM е факт от днес. Благодарение на новата технология абонатите на телекома ще могат да използват значително по-високи скорости за мобилен интернет, както и да отварят сайтове и приложения до 5 пъти по-бързо в сравнение с 3G технологията. Както предположихме в статия отпреди няколко дни, билбордите са били именно реклама на новата услуга.

“Фокусираме се изцяло върху високото качество на услугата, което ще предложим на нашите крайни потребители и това беше водещо през цялото време на проектиране и изграждане на мрежата. Искаме да стартираме мрежата в дадено населено място тогава, когато сме осигурили пълно покритие и можем наистина да предоставим на нашите абонати високите скорости, които 4G технологията предоставя” –  сподели главният технически директор на VIVACOM Радослав Златков.

От днес българският оператор стартира 4G мрежата си в София, Перник, Враца, а след месец – в началото на летния сезон, всички потребители по Черноморието, включително градовете Варна, Бургас и курортите, ще могат да използват LTE технология от VIVACOM. В средата на юни ще стартира мрежата в Пловдив и Русе, а до началото на септември тази година пълно покритие ще имат повече от 450 населени места, включително и 44-те най-големи града в цялата страна. Към тази дата 4G мрежата на VIVACOM ще е достъпна за 4 500 000 български граждани.

Специално за старта на новата технология, българският телеком подарява 4 000 МВ мобилен интернет на максимална скорост. Промоционалният пакет +4G Start ще се предлага напълно безплатно и ще е за всички клиенти, които вече имат 4G SIM карта или направят безплатната подмяна в магазините на VIVACOM. Офертата е валидна до 30.06.3016 г., а пакетът с 4 000 МВ ще бъде с валидност 30 дни от датата на активация.

Всеки потребител който смени SIM картата си с 4G до 01.09.2016 ще има достъп до 4G мрежата независимо от тарифния си план.

През май стартира и атрактивната промоция на плана за мобилни услуги SMART M, която предлага 6 000 МВ на максимална скорост и неограничени минути към всички мрежи само за 17.99 лв. на месец. С нея абонатите на телекома ще могат да общуват свободно на изключително достъпна цена и сами да се уверят във високите скорости и доброто покритие на 4G мрежата на VIVACOM.

Промоциите важат само за абонаментните планове на VIVACOM.